web analytics

KK Mart di Perak diserang dengan bom petrol

Bidor – Insiden bom petrol yang dilaporkan di Bidor, terjadi kira-kira pada pukul 5 pagi hari ini.

Walau bagaimanapun, bom petrol yang dilemparkan ke kawasan kosong di hadapan outlet Jalan Bruseh tersebut tidak meletup dan tiada yang tercedera, seperti yang dilaporkan oleh China Press.

Pekerja kedai di outlet tersebut melaporkan kejadian tersebut kepada pihak berkuasa sebaik sahaja ia berlaku, kata akhbar tersebut.

Kejadian ini berlaku ketika Menteri Dalam Negeri Saifuddin Nasution Ismail mengatakan polis akan mengambil tindakan terhadap kumpulan tersebut berhubung isu KK Mart.

Rangkaian kedai serbaneka itu telah digesa dengan seruan untuk diboikot selepas stoking dengan perkataan Allah dijual di salah satu outletnya di Bandar Sunway, Selangor.

May be an image of 1 person, car and text

Dalam permohonan maaf yang berulang kali, KK Mart mengatakan pembekalnya, yang mempunyai rak konsinyasi di kedai itu, telah meletakkan stoking tersebut di sana secara tidak sengaja.

Pembekal, pengilang kasut Batu Pahat Xin Jiang Chang Sdn Bhd, berkata seorang pengeksport di China telah menghantar mereka stoking tersebut secara salah.

Polis berkata hanya lima daripada 18,800 stoking di kilang itu mengandungi perkataan Allah, dan stoking-stoking tersebut adalah yang telah dikembalikan oleh KK Mart.

Chai Kee Kan dan isterinya Loh Siew Mui, kedua-duanya pengarah syarikat itu, didakwa di Mahkamah Sesyen Shah Alam pagi ini atas tuduhan menyakiti perasaan keagamaan dengan sengaja.

Tiga pengarah Xin Jiang Chang juga dikenakan tuduhan jenayah berhubung kes ini.

POPULAR HARI INI

KALENDAR

may

No Events

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang Edisi08.com?

HUBUNGI KAMI